1. Skip to navigation
  2. Skip to content
  3. Skip to sidebar


The sepulchre of King Peter the Great-I by Josep Giribet

Want to add this gigapan to your favorites? Log In or Sign Up now.

Log In now to add this Gigapan to a group gallery.

About This Gigapan

Toggle
Taken by
Josep Giribet Josep Giribet
Explore score
1
Size
0.31 Gigapixels
Views
941
Date added
May 20, 2014
Date taken
Mar 09, 2012
Categories
architectural, fine art
Galleries
Competitions
Tags
Description

Monastery of Santa Maria de Santes Creus
.
The sepulchre of King Peter III was executed from 1291 to 1307 by Bartomeu de Gerona, and looks richer than those of his son (and commissioner of the work), James II, and of the latter's wife, Blanche of Naples. It consists of an urn surrounded by the images of saints, placed over a red porphyry Roman bath brought here by admiral Roger de Lauria.

en.wikipedia.org/wiki/Peter_III_of_Aragon Will open in a new tab or window
-------------------------------------

Catalan:
Monestir de Santes Creus – Tombes Reials

Tomba de Pere el Gran

Tomba de Pere el Gran a Santes Creus, amb banyera de pedra de pòrfir.

L'altar major és flanquejat a banda i banda per dos mausoleus, formats per sarcòfags de pedra situats a l'interior de sengles templets de pedra d'estil gòtic.

Aquest és el mausoleu del costat de l'Evangeli: El Rei Pere el Gran en una banyera de pòrfir com a sarcòfag i l'almirall Roger de Llúria als seus peus.

Segons els historiadors, aquestes tombes reials són els primers exemples de l'art gòtic català. L'any 2010, el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, sota la direcció del Museu d'Història de Catalunya, ha restaurat les tombes reials del Monestir de Santes Creus, coincidint amb el 850è aniversari del monument. Els treballs han permès comprovar que els elements del mausoleu del rei Pere el Gran i la policromia de color blau, vermell i daurat, són originals i que es va utilitzar la tècnica de la pintura a l'oli: el sepulcre, per tant, és una de les primeres obres catalanes on apareix aquesta tècnica. Aquesta pintura es mantindria intacta des del 1307.

També es tractaria de l'única tomba reial de la Corona d'Aragó d'època medieval que no ha estat profanada i que, per tant, aporta dades inèdites del rei Pere el Gran. Als seus peus s'ha realçat la llosa funerària de marbre, fins ara molt degradada, de l'almirall Roger de Llúria, qui va manifestar la voluntat de ser enterrat ben a prop del seu senyor. Data: 1285

Vista cara nau central


Gigapan Comments (0)

Toggle Minimize gigapan_comment
The GigaPan EPIC Series, Purchase an GigaPan EPIC model and receive GigaPan Stitch complimentary

Where in the World is this GigaPan?

Toggle

Member Log In